Friday, November 22, 2013

Me, my nescafe and capati..

Di pagi-pagi begini, dikala suamiku telah bertolak ke site visit di Grik, dikala anak-anak  masih belum bangun tidur lagi, aku berdua-duaan ehhh..bertiga-tigaan bersama encik Nescafe dan cik Capati...
kehangatan encik Nescafe di setiap hirupan, ditemani kelembutan cik capati..fuhhh..best!! Bak kata Tiz Zaqyah dalam iklan nescafe, "the rasa is eh..nak!" :p

Encik Nescafe dan Cik Capati

Buat sendiri?? Eh, takkk..ingat aku terrer sangat ke masak..masuk masterchef gerenti tak menang...tapi nescafe ni memang buat sendiri kihkihkih..

Bagi yang tinggal kat Ipoh ni mesti tau capati yang paling famous dengan kelembutannya ialah Capati Maju Rapat di Medan Gopeng. Restoren ni asal usulnya dari Taman Maju Rapat, bila dia dah maju dan pelanggan pun makin rapat, maka dia bukak ler cawangan di Medan Gopeng berdepan dengan jalan besar berjiran dengan Bank Rakyat.

Tukar lokasi, tukar nama ke Capati Medan Gopeng
Pertama kali makan capati ni masa zaman kerja di PerakFm dulu, di introduce kan oleh encik Saiful Nawab Sabran. Baik encik Saiful ni, suka bawak kami (Azaril, Sari Surani, Nani) yang bujang-bujang ni (masa tu) sarapan sama-sama :)

Eh, apa sebenarnya yang aku nak cerita tadi ni? hmmm....
Haaa..!! Sebenarnya nak bagitahu, capati yang aku makan pagi ni bukan berasal dari Restoren Capati Maju Rapat tu, tapi sebuah restoren baru yang bernama Zombie's yang duduknya on the way nak ke Taman Botani dan ke Panorama Lapangan Perdana.. Sebabnya nak cerita ni ialah capati ni sebenarnya suami beli malam tadi. Pastu sebab tak habis simpan peti sejuk. Pagi ni setelah diperangat dalam microwave selama seminit, mak aihhh...!! lembut lagi kau!

Haaa.. itulah ceritanya, pasni peminat capati leh la gi try capati the zombie's..sekian, jom sapu rumah!

No comments:

Post a Comment